Ga direct naar de content

Beleidsadviseur Omgevingskwaliteit

Solliciteer uiterlijk dinsdag 1 augustus
plaatsKerkdriellooptijd32 - 36 uursalaris3.719 - 5.366 onderwijsHBO vervaldatumEindigt vandaag

Weet jij alles over de omgevingskwaliteit?


De functie

Als beleidsadviseur omgevingskwaliteit houd jij je bezig met de beleidsontwikkeling- en advisering op de aandachtsgebieden stedenbouw, welstand, landschap en cultureel erfgoed. Je ontwikkelt nieuw beleid op deze onderwerpen of past het bestaande beleid aan op de Omgevingswet. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor de vertaling van beleid naar uitvoering (uitvoeringsplannen) en de periodieke evaluatie en actualisatie daarvan. Ook adviseer je het bestuur en collega’s over de wenselijkheid van ruimtelijke ontwikkelingen. Bij al het bovenstaande werk je nauw samen met de specialisten van de Adviescommissie Fysieke Leefomgeving en/of met ontwerpers en architecten van adviesbureaus. 

Waar ga je je verder mee bezig houden?

 • Je bent voor collega’s, inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners  (Omgevingsdienst Rivierenland en de Adviescommissie Fysieke Leefomgeving) aanspreekpunt en/of sparringpartner voor omgevingskwaliteit;
 • Je voert regie over de partijen die samen willen werken aan ambities op het gebied van omgevingskwaliteit (bijvoorbeeld buurgemeente Zaltbommel, de provincie of lokale stichtingen en verenigingen);
 • Je voert regie op de uitvoering door de Omgevingsdienst Rivierenland als het gaat om cultureel erfgoed (denk bijvoorbeeld aan het actueel houden van het monumentenregister)
 • Je denkt integraal mee over vraagstukken die op het snijvlak liggen van meerdere beleidsvelden waaronder omgevingskwaliteit (denk bijvoorbeeld aan ambities voor recreatie & toerisme of klimaatadaptatie)
 • Je levert een bijdrage aan de integrale beleidsontwikkeling voor de fysieke leefomgeving (bijv. in de omgevingsvisie) en/of aan de ontwikkeling van regionaal beleid;
 • Jouw kennis en kunde zet je in bij de ontwikkeling van regels voor het omgevingsplan.


Over de organisatie en het team

Waar kom je werken?

De gemeente Maasdriel ligt in het prachtige rivierenlandschap van de Bommelerwaard. Door de centrale ligging in Nederland, aan de A2, het spoor en de rivieren de Maas en de Waal, biedt Maasdriel vele mogelijkheden voor bedrijvigheid en voor landelijk wonen op korte afstand van diverse grote steden. De gemeente is op 1 januari 1999 ontstaan door een samenvoeging van de gemeenten Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Maasdriel en Rossum. Het omvat sindsdien 11 mooie dorpen, met elk zijn eigen karakteristieken en geschiedenis. De gemeente Maasdriel telt ongeveer 25.000 inwoners. Met ruim 2.300 kleine en grote (innovatieve) bedrijven is Maasdriel met recht een ondernemende gemeente te noemen.

‘No nonsense’ en hard werken om onze doelen te behalen; dat is wat de gemeente Maasdriel kenmerkt. Samen met onze collega’s, maar ook met de inwoners, ondernemers en andere partners. Het is soms spannend om in het politieke krachtenveld te opereren en successen te behalen. Dat vraagt om goede voorbereiding, creativiteit en slim meebewegen. Binnen de organisatie heerst een gezellige en informele sfeer, waarbij een veilig gevoel en ruimte voor ontwikkeling belangrijk zijn. Onze ambitie is om midden in de samenleving te staan en een goede relatie en samenwerking aan te gaan met onze ondernemers en inwoners. Deel jij deze ambitie ook? Ontdek jouw mogelijkheden en ga de uitdaging met ons aan!

Je gaat aan de slag in het team Ruimtelijke Ontwikkeling. Dit team telt circa 40 vaste en flexibele medewerkers.

Jouw profiel

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt interesse voor de vier genoemde aandachtsgebieden van omgevingskwaliteit, waarbij kennis en ervaring op één of meerdere gebieden een pré is. De nadruk ligt op de bereidheid om te groeien tot een brede beleidsadviseur omgevingskwaliteit en je leergierig op te stellen.
 • Je kan jouw eigen expertise plaatsen binnen de bredere kaders van de verschillende beleidsdomeinen van het fysieke domein.
 • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift
 • Je bent iemand die actief andere collega’s opzoekt en zo oplossingen aan elkaar verbindt.
 • Je beschikt over een relevante afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau (bijvoorbeeld stedenbouw, landschapsarchitectuur, built environment) of bent eerder werkzaam geweest binnen dit vakgebied.


Ben je toe aan een doorontwikkeling van specialist naar beleidsadviseur, schroom dan vooral niet om te solliciteren. Je bent of wordt een stevige beleidsadviseur die die uitdagingen niet schuwt en met beide handen aanpakt.

Arbeidsvoorwaarden

Waar kun je op rekenen?

Naast een marktconform salaris schaal 10A maximaal € 5.366,- (fulltime), ontvang je jaarlijks 17,05% Individueel Keuzebudget. Ook krijg je een mobiele telefoon. Wij kennen een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/thuiswerkvergoeding, variabele werktijden en studiemogelijkheden. Wij werken (veelal) digitaal en daar waar je nodig bent. Vanuit huis, op locatie of het gemeentekantoor. Werk je op kantoor, dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Meer informatie

Wil je meer weten?

Kijk eens op onze website https://www.werkenbijgemeentemaasdriel.nl/ voor meer informatie over het werken in onze gemeente. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Roel Peters teammanager RO via 06-15244360 of via r.peters@maasdriel.nl

Ligt hier voor jou een uitdaging?

Maak dan je enthousiasme kenbaar en stuur je sollicitatie (motivatie & CV).

De vacature staat open tot we de geschikte kandidaat hebben gevonden!

Kom werken in Maasdriel!


Delen:

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Edward Tuheteru van Gemeente Maasdriel

Gerelateerde vacatures

Over de organisatie

Gemeente Maasdriel logo
Adres
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel