Ga direct naar de content

Beleidsadviseur milieu

Solliciteer uiterlijk zondag 11 juni
Kerkdriel32 - 36 uur3.719 - 5.366HBO Nog 6 dagen

Zet jij graag je tanden in deze nieuwe functie?


De functie

Als beleidsadviseur milieu houd jij je bezig met de beleidsontwikkeling- en advisering op de aandachtsgebieden milieu, externe veiligheid en bodem. Je ontwikkelt nieuw beleid op deze onderwerpen (bijvoorbeeld naar aanleiding van landelijke ontwikkelingen) en/of past het bestaande beleid aan op de Omgevingswet. Ook adviseer je het bestuur en collega’s in het kader van de wenselijkheid van ruimtelijke ontwikkelingen. Bij al het bovenstaande werk je nauw samen met de specialisten van de Omgevingsdienst Rivierenland waar de uitvoerende teaken grotendeels zijn belegd.

Waar ga je je verder mee bezig houden?

  • Je bent voor collega’s, inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners (Omgevingsdienst Rivierenland en GGD) aanspreekpunt en/of sparringpartner voor milieu, bodem en externe veiligheid
  • Je levert een bijdrage aan de integrale beleidsontwikkeling voor de fysieke leefomgeving (bijv. in de omgevingsvisie) en/of aan de ontwikkeling van regionaal beleid
  • Jouw kennis en kunde zet je in bij de ontwikkeling van regels voor het omgevingsplan;
  • Je denkt integraal mee over vraagstukken die op het snijvlak liggen van meerdere beleidsvelden waaronder milieu, externe veiligheid en bodem (denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid of het Schone Lucht akkoord).


Over de organisatie en het team

Waar kom je werken?

De gemeente Maasdriel ligt in het prachtige rivierenlandschap van de Bommelerwaard. Door de centrale ligging in Nederland, aan de A2, het spoor en de rivieren de Maas en de Waal, biedt Maasdriel vele mogelijkheden voor bedrijvigheid en voor landelijk wonen op korte afstand van diverse grote steden. De gemeente is op 1 januari 1999 ontstaan door een samenvoeging van de gemeenten Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Maasdriel en Rossum. Het omvat sindsdien 11 mooie dorpen, met elk zijn eigen karakteristieken en geschiedenis. De gemeente Maasdriel telt ongeveer 25.000 inwoners. Met ruim 2.300 kleine en grote (innovatieve) bedrijven is Maasdriel met recht een ondernemende gemeente te noemen.

‘No nonsense’ en hard werken om onze doelen te behalen; dat is wat de gemeente Maasdriel kenmerkt. Samen met onze collega’s, maar ook met de inwoners, ondernemers en andere partners. Het is soms spannend om in het politieke krachtenveld te opereren en successen te behalen. Dat vraagt om goede voorbereiding, creativiteit en slim meebewegen. Binnen de organisatie heerst een gezellige en informele sfeer, waarbij een veilig gevoel en ruimte voor ontwikkeling belangrijk zijn. Onze ambitie is om midden in de samenleving te staan en een goede relatie en samenwerking aan te gaan met onze ondernemers en inwoners. Deel jij deze ambitie ook? Ontdek jouw mogelijkheden en ga de uitdaging met ons aan!

Je gaat aan de slag in het team Ruimtelijke Ontwikkeling. Dit team telt circa 40 vaste en flexibele medewerkers.

Jouw profiel

Wat verwachten we van jou?

  • Je hebt interesse voor de drie genoemde aandachtsgebieden, waarbij kennis en ervaring op één of meerdere gebieden een pré is.  De nadruk ligt op de bereidheid om te groeien tot een brede beleidsadviseur milieu en je leergierig op te stellen.
  • Je kan jouw eigen expertise plaatsen binnen de bredere kaders van de verschillende beleidsdomeinen van het fysieke domein.
  • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift
  • Je bent iemand die actief andere collega’s opzoekt en zo oplossingen aan elkaar verbindt.
  • Je beschikt over een relevante afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau (bijvoorbeeld milieukunde, omgevingskunde, management van de leefomgeving of planologie) of bent eerder werkzaam geweest binnen dit vakgebied.


Ben je toe aan een doorontwikkeling van specialist naar beleidsadviseur, schroom dan vooral niet om te solliciteren.  Je bent of wordt een stevige beleidsadviseur die die uitdagingen niet schuwt en met beide handen aanpakt.

Arbeidsvoorwaarden

Waar kun je op rekenen?

Naast een marktconform salaris schaal 10A maximaal € 5.366,-- (fulltime), ontvang je jaarlijks 17,05% Individueel Keuzebudget. Ook krijg je een mobiele telefoon. Wij kennen een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/thuiswerkvergoeding, variabele werktijden en studiemogelijkheden. Wij werken (veelal) digitaal en daar waar je nodig bent. Vanuit huis, op locatie of het gemeentekantoor. Werk je op kantoor, dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Meer informatie

Wil je meer weten?

Kijk eens op onze website https://www.werkenbijgemeentemaasdriel.nl/ voor meer informatie over het werken in onze gemeente. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Roel Peters teammanager RO via 06-15244360 of via r.peters@maasdriel.nl

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met onze recruiter Diana Driehuis op 06-23026940 of via ddriehuis@bommelerwaard.nl

Ligt hier voor jou een uitdaging?

Maak dan je enthousiasme kenbaar en stuur je sollicitatie (motivatie & CV).

Kom werken in Maasdriel!


Delen:

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Diana Driehuis van Gemeente Maasdriel

Gerelateerde vacatures

Over de organisatie

Gemeente Maasdriel logo
Adres
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel