Ga direct naar de content

Jeugdconsulent

Solliciteer uiterlijk maandag 6 mei
plaatsKerkdriellooptijd32 - 36 uursalaris3.317 - 4.752 onderwijsHBO vervaldatumEindigt vandaag

Kom jij ons gezellige en informele team versterken?


Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in deze vacature!

We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Vivian, Dunya, Mandy, Melanie, Demi, Markov en Sharon


De functie

  • Je bent in staat het belang van de jeugdige voorop te stellen en je actief in te zetten voor het verbeteren van het functioneren van het gezin met behulp van hun sociale netwerk.
  • Je voert regie op het hele proces van aanmelding, hulpverlening, tot en met afsluiting. Je werkt daarin regelmatig samen met scholen, Veilig Thuis en andere netwerkpartners.
  • Je biedt laagdrempelig informatie, advies, begeleiding en/of ondersteuning op het gebied van jeugd en gezinnen.
  • Je doet een beroep op de eigen kracht en het probleemoplossend vermogen van de gezinnen en hun sociale omgeving.


Over de organisatie en het team

Waar kom je werken?

De gemeente Maasdriel ligt in het prachtige rivierenlandschap van de Bommelerwaard. Door de centrale ligging in Nederland, aan de A2, het spoor en de rivieren de Maas en de Waal, biedt Maasdriel vele mogelijkheden voor bedrijvigheid en voor landelijk wonen op korte afstand van diverse grote steden. De gemeente is op 1 januari 1999 ontstaan door een samenvoeging van de gemeenten Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Maasdriel en Rossum. Het omvat sindsdien 11 mooie dorpen, met elk zijn eigen karakteristieken en geschiedenis. De gemeente Maasdriel telt ongeveer 25.000 inwoners. Met ruim 2.300 kleine en grote (innovatieve) bedrijven is Maasdriel met recht een ondernemende gemeente te noemen.

‘No nonsense’ en hard werken om onze doelen te behalen; dat is wat de gemeente Maasdriel kenmerkt. Samen met onze collega’s, maar ook met de inwoners, ondernemers en andere partners. Het is soms spannend om in het politieke krachtenveld te opereren en successen te behalen. Dat vraagt om goede voorbereiding, creativiteit en slim meebewegen. Binnen de organisatie heerst een gezellige en informele sfeer, waarbij een veilig gevoel en ruimte voor ontwikkeling belangrijk zijn. Onze ambitie is om midden in de samenleving te staan en een goede relatie en samenwerking aan te gaan met onze ondernemers en inwoners. Deel jij deze ambitie ook? Ontdek jouw mogelijkheden en ga de uitdaging met ons aan!

Je komt in het team Sociaal domein te werken, wat bestaat uit 36 collega’s. Verdeeld over vier clusters; Jeugd, WMO begeleiding, WMO Voorzieningen en Administratie. Binnen het cluster Jeugd ga je aan de slag met zeven bevlogen, energieke jeugdconsulenten. Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar nog een enthousiaste jeugdconsulent.  Heb jij een passie voor het werken met ouders, jeugdigen en jongeren en beheer je graag je eigen agenda? Bij ons krijg je de ruimte om je eigen werkzaamheden in te delen en zelfstandig te opereren. Ook is er veel ruimte om onderling met elkaar te kijken waar je kwaliteit ligt en waar je energie van krijgt.  

Ben jij iemand die affiniteit heeft met uiteenlopende jeugdzorgtaken en draag je graag bij aan een team in ontwikkeling naar meer eigenaarschap en zelforganisatie? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Jouw profiel

Wat verwachten we van jou?

Om deze taken goed uit te voeren zijn wij op zoek naar een sterke persoonlijkheid met een warm sociaal hart en een koel hoofd. Verder vinden wij terug in je profiel:

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding Sociaal agogisch onderwijs, (MWD, Social Work en/of Pedagogiek).
  • Je beschikt over een geldige SKJ registratie.
  • Je kunt omgaan met crisissituaties en tegengestelde belangen en beschikt over de vaardigheid om vroegtijdig risico’s te signaleren. Waar nodig schaal je op en maak je dit bespreekbaar met het gezin.
  • Je kent de mogelijkheden voor inzet van specialistische hulp en kunt een goede inschatting maken van de noodzaak daartoe.
  • Affiniteit met complexe casuïstiek waarbij veiligheid een rol speelt is een pré.


Arbeidsvoorwaarden

Waar kun je op rekenen?

Naast een marktconform salaris schaal 9, maximaal € 4.752,-- (fulltime), ontvang je jaarlijks 17,05% Individueel Keuzebudget. Ook krijg je een laptop en mobiele telefoon. Wij kennen een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/thuiswerkvergoeding, variabele werktijden en studiemogelijkheden. Wij werken (veelal) digitaal en daar waar je nodig bent. Vanuit huis, op locatie of het gemeentekantoor. Werk je op kantoor, dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Meer informatie

Wil je meer weten?

Kijk eens op onze website https://www.werkenbijgemeentemaasdriel.nl voor meer informatie over het werken in onze gemeente. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Daisy Cevat , Senior Sociaal Domein. Je bereikt haar via telefoonnummer 06 25306792 of via e-mailadres d.cevat@maasdriel.nl 

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Nayat el Alaoui van HRM. Je bereikt haar via telefoonnummer 06-30354167 of via nelalaoui@bommelerwaard.nl.  

Ligt hier voor jou een uitdaging?

Maak dan je enthousiasme kenbaar en stuur je sollicitatie (motivatie & CV).

Kom werken in Maasdriel!


Delen:

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Nayat El Alaoui van Gemeente Maasdriel

Gerelateerde vacatures

Over de organisatie

Gemeente Maasdriel logo
Adres
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel