Ga direct naar de content

Griffier

Solliciteer uiterlijk zondag 21 april
plaatsKerkdriellooptijd32 - 36 uursalaris5.561 - 7.325 onderwijsWO vervaldatumEindigt vandaag

Wil jij een bijdrage leveren aan een krachtig gemeentebestuur? Ben jij een echte verbinder, kun jij raadsleden in hun kracht zetten en durf je kritisch te zijn? Krijg je er energie van om te manoeuvreren binnen de dynamiek van een politiek bestuurlijke omgeving en weet je daarin een goede positie te nemen? Dan gaan wij graag in gesprek met jou!


Jouw profiel

Wat verwachten we van jou?

De gemeenteraad van Maasdriel maakt werk van het versterken van de bestuurskracht van Maasdriel. Dit gebeurt in eerste instantie voor een groot deel op eigen kracht en dat is behoorlijk uitdagend. Het vraagt veel van het ambtelijk, bestuurlijk en politiek leiderschap. Daarnaast is er de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het verbeteren van de samenwerking tussen raad en college. Hier is een goede ontwikkeling in doorgemaakt. In het verbeteren van de positie en samenwerking in de gemeenteraad zijn al positieve stappen gezet. Voor jou is in het pakken van de kaderstellende rol en langere termijn visie van de gemeenteraad een cruciale rol weggelegd. Als eindverantwoordelijke ondersteun en adviseer je de raad hierin.

We zoeken, gezien de opgaven die er liggen, een kandidaat die niet terugdeinst bij weerstand. Iemand die van vernieuwing en doorontwikkeling houdt, en op een natuurlijke manier anderen hierin mee kan nemen.

Vanuit je onafhankelijke positie geef je inhoudelijke en procesmatige adviezen aan raadsleden. Je  werkt nauw samen met het bestuur en andere stakeholders om de besluitvorming en bestuurlijke processen soepel te laten verlopen.

Samen met de burgemeester en gemeentesecretaris vorm je de lokale driehoek; het scharnierpunt in het samenspel tussen gemeenteraad, college, griffie en ambtelijke organisatie.

Met de raadsadviseur en commissiegriffier zorg je voor het succesvol ontwikkelen van een professionele griffie. Je hebt hierin een leidinggevende en coachende rol.

Je werkt in een dynamische omgeving en beleeft plezier in het ondersteunen van raads- en commissieleden. Je onderhoudt contacten op bestuurlijk en ambtelijk niveau. Je zorgt voor communicatie met stakeholders. Kortom: je bent het aanspreekpunt voor de raad, ambtelijke organisatie, inwoners en andere partijen.

Je bent daarnaast verantwoordelijk voor:

  • het gevraagd en ongevraagd adviseren van raads- en commissieleden over proces en inhoud;
  • het begeleiden van  raads- en commissieleden bij vragen en hun ontwikkeling als raadslid;
  • het adviseren van raadscommissie en gemeenteraad over onder andere moties, amendementen, initiatiefvoorstellen en mondelinge en schriftelijke vragen;
  • het strategisch adviseren over de ontwikkeling en innovatie van procedures en processen ten behoeve van de besluitvorming door de raad, waaronder de strategische raadsplanning;
  • het bewaken van de kwaliteit van de informatievoorziening tussen college en commissie/raad en het politieke besluitvormproces;
  • het bevorderen van het samenspel met onze inwoners, de ambtelijke organisatie en andere samenwerkingsverbanden;
  • het stimuleren van de professionalisering van raad en raadsfracties. Je zet raadsleden in hun kracht en bent de ‘smeerolie’ in de relatie tussen raad, college en ambtelijke organisatie. Je hebt daarbij oog voor verdere bestuurlijke ontwikkeling;
  • (de bewustwording van) de integriteit en veiligheid van de leden van de raad en commissies en medewerkers van de griffie;
  • het onderhouden van in- en externe contacten en vertegenwoordigen van de gemeenteraad waar nodig in ambtelijke en bestuurlijke bijeenkomsten.


Je kunt omgaan met de dynamiek van een politiek-bestuurlijke omgeving en weet daarin goed positie in te nemen. Je hebt visie op de ontwikkelingen binnen het lokaal bestuur en het functioneren van de lokale democratie. Je bent politiek sensitief, onderkent snel de politieke gevoeligheden van de lokale democratie en weet hoe je tactisch tegenstellingen weet te overbruggen.

Je bent een samenwerker die zich goed staande weet te houden in het krachtenveld waarin een griffier functioneert. Je weet goed de verbinding te leggen tussen de organisatie en het college.

Je bent in staat te reflecteren. Je bent besluitvaardig, daadkrachtig en durft knopen door te hakken. Daarnaast ben je flexibel, discreet en loyaal en beschik je over goede communicatieve vaardigheden; je bent benaderbaar, transparant, je legt gemakkelijk contacten en kunt goed luisteren.

Je bent innovatief, oplossingsgericht, signaleert kansen en je komt buiten bestaande kaders om met nieuwe creatieve oplossingen. 

Over de organisatie en het team

Waar kom je werken?

De gemeente Maasdriel ligt in het prachtige rivierenlandschap van de Bommelerwaard. Door de centrale ligging in Nederland, aan de A2, het spoor en de rivieren de Maas en de Waal, biedt Maasdriel vele mogelijkheden voor bedrijvigheid en voor landelijk wonen op korte afstand van diverse grote steden. De gemeente is op 1 januari 1999 ontstaan door een samenvoeging van de gemeenten Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Maasdriel en Rossum. Het omvat sindsdien 11 mooie dorpen, met elk zijn eigen karakteristieken en geschiedenis. De gemeente Maasdriel telt ongeveer 25.000 inwoners. Met ruim 2.300 kleine en grote (innovatieve) bedrijven is Maasdriel met recht een ondernemende gemeente te noemen.

‘No nonsense’ en hard werken om onze doelen te behalen; dat is wat de gemeente Maasdriel kenmerkt. Samen met onze collega’s, maar ook met de inwoners, ondernemers en andere partners. Het is soms spannend om in het politieke krachtenveld te opereren en successen te behalen. Dat vraagt om goede voorbereiding, creativiteit en slim meebewegen. Binnen de organisatie heerst een gezellige en informele sfeer, waarbij een veilig gevoel en ruimte voor ontwikkeling belangrijk zijn. Onze ambitie is om midden in de samenleving te staan en een goede relatie en samenwerking aan te gaan met onze ondernemers en inwoners. Deel jij deze ambitie ook? Ontdek jouw mogelijkheden en ga de uitdaging met ons aan!

 Je komt te werken bij de griffie, een klein hecht team waar ruimte is voor eigen inbreng en ontwikkeling. Een deel van het werk is in de avonduren. De werktijden zijn verder flexibel in te vullen, in overleg behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden. 

Functie eisen

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en hebt kennis van en ervaring met politiek bestuurlijke of gemeentelijke processen. Ervaring in de rol van griffier is een pré maar geen eis. Ben je een ambitieuze professional met potentie? Dan maken wij graag kennis met jou!

Arbeidsvoorwaarden

Waar kun je op rekenen?

Naast een marktconform salaris in schaal 13, ontvang je jaarlijks 17,05% Individueel Keuzebudget. Ook krijg je een mobiele telefoon. Wij kennen een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/thuiswerkvergoeding, variabele werktijden en studiemogelijkheden. Wij werken (veelal) digitaal en daar waar je nodig bent. Vanuit huis, op locatie of het gemeentekantoor. Werk je op kantoor, dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Meer informatie

Wil je meer weten?

Kijk eens op onze website https://www.werkenbijgemeentemaasdriel.nl voor meer informatie over het werken in onze gemeente. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Berry van ’t Westeinde, griffier a.i. via 06 17 2084 46 of b.vantwesteinde@maasdriel.nl. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Nayat el Alaoui, HRM Adviseur a.i. via 06 30 35 41 67 of nelalaoui@bommelerwaard.nl

Ligt hier voor jou een uitdaging?

Maak dan je enthousiasme kenbaar en stuur je sollicitatie (motivatie & CV).

Kom werken in Maasdriel!


Delen:

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Nayat El Alaoui van Gemeente Maasdriel

Gerelateerde vacatures

Over de organisatie

Gemeente Maasdriel logo
Adres
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel